Beklædningspleje

Vi anbefaler, at du vasker alt tøj før brug. Tøjet kan indeholde overskydende farve og stivelse fra produktionen. Overskydende farve kan forårsage misfarvning af møbler og hud. Vask nye varer separat for at forhindre misfarvning af andet tøj.

Følg altid vaskeinstruktioner på behandlingsetiketten indeni tøjet, så kan du forlænge tøjets funktion, form og levetid. Undlad at vaske dit tøj mere end nødvendigt. Det passer både på miljøet og tøjet. Luk alle lynlåse, knap alle knapper, luk alt velcro, og brug et miljøvenligt vaskemiddel. Vi anbefaler ikke at bruge skyllemiddel i vores shell-tøj, da det får fibrene til at klumpe og ventilere mindre.


Uld

Varer, der indeholder uld, behøver ikke at blive vasket lige så ofte. Det er normalt tilstrækkeligt at lufte tøjet, da ulden i sig selv er antibakteriel. Uld vaskes på 30 ° C, må IKKE tørretumbles.


Shell-tøj med beskyttende overflade:

Tør tøjet af, hvis det er beskidt, i stedet for at maskinvakse det, og lufttør det, eller brug et tørreskab bagefter. Det er vigtigt at imprægnere shell-tøj igen, når du bemærker, at kvaliteten af det ydre lag begynder at forringes. Vanddråberne vil løbe ned af stoffet, uden at det absorberer fugt. Der er flere forskellige metoder til imprægnering. Det kan sprayes på eller foregå i forbindelse med maskinvask. Følg de relevante imprægneringsinstruktioner for at opnå den bedste beskyttelse.


Bukser af polyester / bomuld

Friluftsbukser i polyester/bomuld: Vask bukserne separat ved 40 °, og undgå at tørretumble dem. Hvis du gerne vil gøre bukserne mere vandbestandige, kan du imprægnere dem i vaskemaskinen med vask, eller imprægnere dem med voks. Når lyst tøj vokses, kan det blive en lidt mørkere nuance med flere lag voks. Flere lag øger den vandafvisende effekt. Fordelen ved voks er, at det beskytter mod skidt og snavs og forlænger tøjets levetid. Voks er nemt at vaske ud i vaskemaskinen. Nikwax laver imprægnering til vaskemaskinen. Voks fås i flere forskellige varianter som Greenland eller Otter Vax.


Friluftsbukser med vandtætte dele

Følg vaskeinstruktionerne på tøjet. Det kan imprægneres med spray eller imprægnering med voks. Heat Wax.


Softshell-tøj

Følg vaskeinstruktionerne på tøjet, og undlad at bruge skyllemiddel. Det tilstopper tøjets porer og forringer åndbarheden. Softshell-tøj har en imprægneret overflade, der gør overfladen vandafvisende, og imprægneringen slides af ved brug, og den vandafvisende effekt forsvinder gradvist. Tør tøjet af, vask det, når det er nødvendigt, og imprægner tøjet for at bevare materialets egenskaber.


Fleecetøj

Vask fleece-tøj på vrangen, og brug miljøvenligt skyllemiddel for at undgå statisk elektricitet i tøjet. Følg vaskeinstruktionerne for hvert enkelt stykke tøj.


Bomuld og Bambus

Bomuld og bambus Følg vaskeinstruktionerne på tøjet. Undlad at tørre tøj af bomuld og bambus, da der er risiko for, at det krymper. Bambus har en silkeagtig overflade og forbliver blødt vask efter vask.